Arbeidsvoorwaarden

Beloning optimalisatie

Een arbeidsovereenkomst van een werkgever met een medewerker bevat afspraken. Dit zijn de arbeidsvoorwaarden. Soms schrijft de cao -de collectieve arbeidsovereenkomst- voor, onder welke condities een arbeidsovereenkomst wordt gesloten. We spreken van primaire arbeidsvoorwaarden: salaris, bonus en toeslagen, secundaire arbeidsvoorwaarden: pensioen, leaseauto, verzekeringen en tertiaire arbeidsvoorwaarden: werkomgeving, opleidingen, organisatie en dergelijke.

De kunst is om de arbeidsvoorwaarden zodanig te optimaliseren, dat de werkgever een concurrerende set biedt waarmee zijn aanbod aantrekkelijk is om de gewenste werknemers aan te trekken. Voor de werknemers is een goede set arbeidsvoorwaarden de optimale combinatie aan vergoedingen voor zijn arbeid, voorzieningen voor later, overwerk, ploegendienst, verlofregelingen en extra kosten zoals reiskostenvergoeding, werkomgeving en andere emolumenten.

Voor de besluitvorming is de vraag nog van belang in welk stadium het gesprek met de OR moet starten. Het voorleggen voor advies of instemming als alles gedaan is, is niet meer van deze tijd! En bovendien is een vroegtijdige communicatie in het belang van alle betrokkenen. Steeds meer werkgevers maken de overgang van een cao naar een arbeidsvoorwaarderegeling. Dan is de OR al helemaal de gesprekspartner.

Zuidema Personeelsmanagement heeft uitgebreide ervaring op het gebied van arbeidsvoorwaarden en adviseert u graag!
Neem vrijblijvend contact met ons op.


Wij zijn experts in besluitvorming

Wij helpen je écht invloedrijk te zijn

Aandacht voor belangen

Goed gevoel voor de praktijk

Ontvang interessante blogs in je mailbox!

Een nieuwsbrief met de laatste ins- en outs over medezeggenschap, besluitvorming en personeelsmanagement. Blijf up to date.