Besluitvorming

ZPM biedt trainingen en coaching op het gebied van besluitvorming. In een besluitvormingsproces spelen vaak meerdere partijen een beïnvloedende rol. Besluiten maken meestal bijzondere krachten los. Dit alles maakt het besluitvormingsproces tot een uitdagend en soms complex proces.

In onze trainingen bieden we handvatten waarmee je direct aan de tafel van beslissers komt. Je krijgt meer invloed op de besluitvorming in jouw organisatie.  Bovendien verbeter je jouw eigen besluitvaardigheid. We verkennen vaardigheden die je kunt toepassen bij het uitoefenen van invloed tijdens formele en informele besluitvorming.

Invloed op besluitvorming – het boek

Onze collega’s Bert Fundter en Walter van der Ploeg hebben het boek Invloed op besluitvorming geschreven. In dit boek gaan zij in op diverse aspecten van invloedrijk zijn in besluitvormingsprocessen, zoals effectief vergaderen, onderhandelen en andere vaardigheden. (Sdu, ISBN 978 90 12 39937 1)

Niveaus van besluitvorming

Besluitvorming speelt zich af op meerdere niveaus. We maken een onderscheid tussen een organisatie-, team- en individueel niveau. We bieden 3 invalshoeken voor leren en ontwikkeling:

  1. Besluitvorming voor professionals in een organisatiecontext
  2. Besluitvorming in teams
  3. Individuele besluitvaardigheid

Besluitvorming voor professionals

We bieden trainingen voor professionals die invloed willen uitoefenen op de besluitvorming in hun organisatie. Hiermee ontwikkel jij je van toeschouwer een regisseur. Een professional weet zijn doelen, kent het krachtenveld met spelers en heeft de vaardigheden om beslissers te beïnvloeden. In deze training staat de professional in de context van de organisatie centraal. Lees hier meer

Besluitvorming voor teams

We bieden trainingen voor teams. In deze training belichten we hoe het team tot besluiten komt. We bespreken meerdere vormen van besluitvorming en vergaderconcepten. Het team maakt niet alleen kennis met nieuwe inzichten maar ontwikkelt ook een eigen stijlen van overleggen, waardoor het team als geheel effectiever overlegt en besluiten neemt. Lees hier meer

Coaching besluitvaardigheid

Voor degenen die behoefte hebben aan individuele begeleiding bieden we coaching aan. Tijdens de bijeenkomsten werken we aan de individuele besluitvaardigheid. Coaching is geschikt voor iedereen die leiding geeft aan besluitvorming en die zich daarin wilt ontwikkelen. Coaching is voor mensen die moeite hebben om knopen door te hakken of blokkeren in hun besluitvorming. Lees hier meer


Wij zijn experts in besluitvorming

Wij helpen je écht invloedrijk te zijn

Aandacht voor belangen

Goed gevoel voor de praktijk

Ontvang interessante blogs in je mailbox!

Een nieuwsbrief met de laatste ins- en outs over medezeggenschap, besluitvorming en personeelsmanagement. Blijf up to date.