Besluitvorming

Besluiten nemen – het lijkt zo simpel. Toch maakt het nemen van besluiten vaak bijzondere krachten los. In een besluitvormingsproces spelen vaak belangen van meerdere partijen een rol. Invloed uitoefenen is steeds, maar soms onverwachts, aan de orde. Dit alles maakt het besluitvormingsproces tot een uitdagend en soms complex proces.

ZPM biedt trainingen en coaching op het gebied van besluitvorming.

In onze trainingen bieden we handvatten waardoor je direct zicht krijgt op het spel van besluiten nemen. Je krijgt meer invloed op de besluitvorming in jouw organisatie.  Je verbetert jouw eigen besluitvaardigheid en die van jouw team. Vaardigheden die je kunt toepassen bij het uitoefenen van invloed tijdens formele en informele besluitvorming.

Invloed op besluitvorming – het boek

Onze collega’s Bert Fundter en Walter van der Ploeg hebben het boek Invloed op besluitvorming geschreven. In dit boek gaan zij in op diverse aspecten van invloedrijk zijn in besluitvormingsprocessen, zoals effectief vergaderen, onderhandelen en andere vaardigheden. (Sdu, ISBN 978 90 12 39937 1)

Besluitvorming in het team

Besluitvorming speelt zich af op meerdere niveaus. Wij maken onderscheid tussen het effectief besluiten nemen in een team en het communiceren van genomen besluiten. Onze kracht zit in het trainen en begeleiden van teams om tot gedragen besluiten te komen. Wij gebruiken effectieve methoden met veel praktische handvatten.

Training Besluitvorming voor teams

In de training Besluitvorming voor teams belichten we hoe het team tot besluiten komt. We bespreken meerdere vormen van besluitvorming en vergaderconcepten. Het team maakt niet alleen kennis met nieuwe inzichten maar ontwikkelt ook een eigen stijlen van overleggen, waardoor het team als geheel effectiever overlegt en besluiten neemt. Lees hier meer


Wij zijn experts in besluitvorming

Wij helpen je écht invloedrijk te zijn

Aandacht voor belangen

Goed gevoel voor de praktijk

Ontvang interessante blogs in je mailbox!

Een nieuwsbrief met de laatste ins- en outs over medezeggenschap, besluitvorming en personeelsmanagement. Blijf up to date.