Walter van der Ploeg

Sr. Trainer/Adviseur

Ik ben mijn hele professionele leven al bezig met medezeggenschap. En daarvoor al in mijn opleiding in de academieraad. In de OR van mijn stichting, als bestuurslid van mijn landelijke beroepsorganisatie, en sinds 2000 als trainer en adviseur.

Ik vind het leuk en interessant om diverse soorten opdrachtgevers te helpen. Als allround trainer, maar ook als specialist op een aantal gebieden. Begeleiden bij reorganisaties, een second opinion, adviezen schrijven: ik houd van afwisseling. En dan soms een beetje stimuleren, dan weer een beetje afremmen.

Voor Zuidema PM schrijf ik regelmatig artikelen; ook in OR-magazine is inmiddels menig artikel van mijn hand gepubliceerd. In 2017 bracht ik samen met onder andere collega Bert Fundter bij de Sdu het boek Invloed op besluitvorming uit (ISBN 978 90 12 39937 1).

Contact mij via walter.vd.ploeg@zuidema.nl

‘Walter heeft ons deskundig en plezierig geholpen bij het reorganisatieproces. Hij hielp ons tegenstellingen te overbruggen en daarbij zowel inhoudelijk als procesmatig niets te vergeten; daarbij kon hij ons advies uitstekend op papier zetten.

Voorzitter en secretaris OR gemeente Almere.’

‘On behalf of both Works Council and Management Team of the CSMART company, we would like to thank Walter van der Ploeg for your terrific support. The impact of the training and support was immediately evident in helping us address current issues.’

Work Council and Management Team of CSMART Almere


Wij zijn experts in besluitvorming

Wij helpen je écht invloedrijk te zijn

Aandacht voor belangen

Goed gevoel voor de praktijk

Ontvang interessante blogs in je mailbox!

Een nieuwsbrief met de laatste ins- en outs over medezeggenschap, besluitvorming en personeelsmanagement. Blijf up to date.