Training Leid het OR team

Ben je voorzitter van de OR of DB-lid? Zoek je mogelijkheden om het OR-team op een effectieve manier aan te sturen? Merk je dat er meer nodig is dan het leiden van de vergadering alleen?
Je wilt graag meer lijn brengen in het geheel. Of je nou net nieuw bent in je rol of al enige tijd ervaring hebt opgedaan, deze training is geschikt voor iedereen die het OR-team en de leden op een effectieve manier willen aansturen en zo meer uit zichzelf en hun leden willen halen.
Stroomlijn het functioneren van de OR en behaal betere resultaten door effectief te regisseren en leiding te geven.

 • Positieve sfeer scheppen in je team
 • Effectief en flexibel leiden en regisseren
 • Meer uit jezelf, de OR en de leden halen

Bedreven in persoonlijk leiderschap als OR-voorzitter

Als voorzitter en secretaris ben je samen met andere DB-leden verantwoordelijk voor de effectiviteit van de OR. Ook voor een positieve sfeer.
Tijdens deze training ontwikkel je vaardigheden om daaraan te werken. Je maakt kennis met effectieve methoden in het aansturen van de OR en de individuele leden. Je leert niet alleen techniek, maar ook communicatieve vaardigheden. Dit alles in het kader van het aansturen van het OR-team, binnen en buiten de vergadering.
Je onderzoekt ook je drijfveren en eventuele blokkades die een effectieve aansturing in de weg staan. Kortom: Je werkt aan jouw persoonlijk leiderschap.

Kenmerken van de training

 • Een 2-daagse training met een tussenperiode (2 losse dagen);
 • Combinatie van theorie, praktijkervaring en oefenen;
 • Je krijgt concrete handvatten om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen.

Elementen van het programma

We reiken je direct toepasbare handvatten aan. Dit aan de hand van herkenbare en realistische, mede door jou ingebrachte praktijksituaties. De tussenperiode maakt het je mogelijk om verder te oefenen en ervaringen mee te nemen naar de tweede dag. Zo leer je door te doen en te ervaren; heb je de gelegenheid ervaringen met andere voorzitters en DB-leden te delen. Je eindigt de training met een concreet werkplan, gericht op hoe je het OR-team verder gaat aansturen.

Dit zijn de belangrijkste onderdelen:

 • Effectief organiseren en vergaderen
  Je ontdekt hoe je het werk van de OR efficiënt kunt organiseren en regisseren, en hoe je de vergaderingen soepel en doeltreffend kunt laten verlopen.
 • Feilloos communiceren
  Je leert hoe je de communicatie binnen de OR het efficiënt kunt benaderen: Hoe kun je het beste de bestuurder benaderen in (in)formeel overleg? Wat zijn de mogelijkheden je mede OR-leden aan te spreken op hun gedrag?
 • Concreet actieplan
  De trainingsdagen rond je af door voor jezelf doelen en een actieplan te formuleren: wat zijn de belangrijkste inzichten; hoe neem je die mee om te gaan toepassen in de OR?

Het resultaat voor jou: effectief en motiverend leidinggeven in de OR

Na het programma begrijp je hoe je op een gepaste en effectieve wijze leiding kunt geven aan je OR-team. Je hebt inzicht verworven in je eigen leiderschapsstijl, communicatievaardigheden en capaciteiten, en door de oefeningen in het programma ben je in staat deze toe te passen in de praktijk. Kortom: Je bent in staat het OR-team en de leden op een effectieve manier aan te sturen.

 • Leid OR-vergaderingen op een effectieve manier.
 • Ontwikkel je eigen leiderschapsstijl en communicatievaardigheden verder.
 • Herken en hanteer blokkades in onderlinge communicatie vaardig en snel.
 • Ga goed om met de bestuurder in zowel formeel als informeel overleg.

“Persoonlijk leiderschap is ook te leren in een OR-context!” – voorzitter OR MKB-bedrijf
“Ik heb niet alleen geleerd over anderen, maar ook over mijzelf!” – DB-lid OR overheid
“Een mooie mix van tools als praktisch toepasbare oefeningen. Heel concreet!” – OR-lid financiële instelling

Voor wie?

 • Voor voorzitters van de OR en andere DB-leden
 • Je wil graag meer lijn brengen in het geheel.
 • Je wil het OR-team en de leden op een effectieve manier aansturen.
 • Wil je met het DB gezamenlijk deze training volgen? Dat kan, hij is er bij uitstek geschikt voor! Neem contact met ons op, dan stellen wij de training in overleg met jullie op maat samen.

Inschrijven

Je kunt hieronder je inschrijven. Check de verschillende data waarop de training start; de tweede dag stellen we in overleg met je vast.

Meer informatie over onze andere OR-trainingen vind je hier

Schrijf je in voor deze training

Praktische informatie

Het tarief voor deze training is 775,00 (excl. BTW);
Dit is een 2-daagse training van 4 dagdelen, met een tussenperiode van ± 1 maand tussen de eerste en tweede trainingsdag;
Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen;
Locatie: Leusden of nabije omgeving.
Deze training is bij uitstek geschikt om met het DB gezamenlijk te volgen!