OR, werk aan je vaardigheden om het spel te spelen!

De ondernemingsraad ontleent zijn positie aan de wet. Maakt dat ook invloedrijk? In de praktijk blijkt er meer nodig dan spelregels alleen.

Lees invalshoeken en krijg tips voor de ondernemingsraad: op weg naar een invloedrijke rol bij de besluitvorming in de organisatie.

Essentiële vaardigheden om het spel te kunnen spelen

Dit is de derde invalshoek in het artikel, dat ZPM-trainer/adviseur Walter van der Ploeg in 2020 publiceerde in OR Magazine. De andere invalshoeken zijn:

  • spelregels om effectief mee om te gaan (lees het artikel hier);
  • USP’s van de ondernemingsraad om het verschil mee te maken (lees het artikel hier).

Bij het slim omgaan met spelregels heb je ook vaardigheden nodig. Welke zijn handig of essentieel?

Er is meer nodig dan een inhoudelijk goed advies produceren. Je moet er ook over in gesprek. Soms direct met de bestuurder, vaak ook met anderen, zoals betrokken managers. Het is de kunst om goed beslagen ten ijs te komen en  effectief te communiceren. Bij Zuidema (niet voor niets ‘the influence company’) weten we als geen ander: invloed hebben gaat niet alleen om inhoud, maar zeker ook hoe je hier mee omgaat en ‘speelt’.

  • Onderhandel waar mogelijk. De WOR noemt onderhandelen niet, maar sluit het zeker niet uit. Sommige bestuurders proberen af te houden: ‘we gaan hier toch niet onderhandelen!’ Toch is het zeker wel mogelijk en je goed recht als ondernemingsraad, zeker als je (nog) niet tevreden bent.
  • Een stevige onderhandelpositie verwerf je door tijdig invloed uit te oefenen. Geef tijdig een ‘programma van eisen’ mee, voordat de uiteindelijke besluitvorming plaats vindt.
  • Besluitvorming verloopt  lang niet altijd rationeel. Leer te herkennen welke krachtenvelden er zijn waarbij lobbyen en netwerken in de organisatie plaats vindt – kun je via sleutelfiguren informatie krijgen of ‘meegeven’? denk ook aan de essentiële ‘gebruiksaanwijzingen’ van de belangrijkste actoren? In trainingen kan dit een veel voorkomend thema zijn.
  • Bereid niet alleen de inhoud voor, maar ook de (te verwachten) interactie. Neem niet zonder meer genoegen met ‘dat nemen we mee’. Oefen je communicatie. Eventueel in een training, met hulp van een professionele trainingsacteur.

Conclusie

Speel het spel! Opereer slim en vaardig, zodat de bestuurder niet om je heen kan. Je zult zien dat de ondernemingsraad een gewaardeerde speler wordt!

Het vergt training om dit als OR-team te leren toepassen. Hoe? Meer informatie bij https://zpm.nl/contact/


Wij zijn experts in besluitvorming

Wij helpen je écht invloedrijk te zijn

Aandacht voor belangen

Goed gevoel voor de praktijk